Veel P&O-ers willen groeistappen maken en een succesvol HRM-beleid. Waar begin je dan?

Merk jij het ook?

Dat je af en toe terug kijkt op de afgelopen periode en dat je nu weer vooruit probeert te kijken naar wat je dit jaar nog wilt en kunt doen? Als ik (Laura) nu terug kijk, kan ik nauwelijks geloven wat er gebeurd is. Als ik terug kijk dan zie ik veel organisaties die mooie stappen hebben gezet in P&O. Zij gingen van een dolende P&O-afdeling naar een succesvol HRM-beleid. Maar dat ging niet vanzelf, ik herken de weg die zij hebben afgelegd als geen ander. Van dolende P&O-er naar een succesvol HRM-beleid noem ik het. Maar dat ging niet vanzelf, ik herken de weg die zij hebben afgelegd als geen ander.

Toen ik zelf als junior P&O-er werkte was ik ook een dolende P&O-er

Ik was net afgestudeerd en werkte me een slag in het rond maar ik kwam niet écht vooruit. Vreselijk vond ik dat gevoel van niet vooruit komen. De praktijk was zo anders dan de theorie.

Het is inmiddels al weer ruim 12 jaar geleden dat ik een belangrijke keuze maakte

Ik koos ervoor niet langer een dolende P&O-er te zijn en ik koos ervoor om planmatig aan de slag te gaan. Daarbij kreeg ik ondersteuning van een ervaren HRM-coach. Van hem leerde ik hoe ik op een tactische en strategische manier P&O kon inzetten en hoe ik daardoor gestructureerd ging werken aan verbeteringen zodat er meer rendement uit medewerkers en de organisatie gehaald werd. Het stappenplan gaf mij destijds veel houvast omdat ik op deze manier elke keer ‘het grote plaatje’ zag en begreep hoe alle HR-tools met elkaar verband houden.

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder en heb ik mijn eigen HRM-stappenplan ontwikkeld

Een stappenplan waarmee ik klanten snel mooie stappen laat zetten. Het is de Snel beter HRM-methode. Een unieke methode die de strategische aspecten combineert met de financiële aspecten. Vanuit daar worden dan de HRM-focusgebieden en de HRM-activiteiten benoemd.

Ik gebruik mijn kennis en ervaring om anderen te helpen in succesvol HRM

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het verbeteren van P&O?

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan door mijn werk als HR-expert, kom je stap voor stap tegen in mijn coaching en advies. Ben jij ondernemer of HRM-er en heb jij hulp of ondersteuning nodig om succesvoller te zijn in je recruitment en / of HRM? Klik hier om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.