WIL JIJ OOK JE HRM VERBETEREN EN DAARMEE BETERE RESULTATEN HALEN?

HR-INTERIM / HRM-ABONNEMENT

Veel MKB-bedrijven zijn zelf te klein om hun eigen HRM-er in dienst te nemen. HR wordt dan gedaan door de (financieel) directeur of de officemanager. Als een organisatie groter wordt, ontstaat vaak de behoefte aan een professioneel HR-beleid waarmee de organisatie klaar is voor de toekomst.

Met de huidige arbeidsmarkt en uitdagingen is het voor veel organisaties een must om de beschikking te hebben over een eigen HR-professional. Als organisatie wil je immers direct kunnen schakelen als er zich problemen voordoen met medewerkers. Denk hierbij aan gesprekken met medewerkers, implementatie van de gesprekscyclus, actief recruitment, duurzame inzetbaarheid, vormgeving van de organisatie bij groei, sparren met directie en begeleiding van leidinggevenden in hun rol.

HRM-SCAN

Hoe staat jouw organisatie ervoor op het gebied van HRM? Laat HRM in Bedrijf de HRM-scan uitvoeren en ontvang een uitgebreide blauwdruk van je huidige HR-situatie. Een praktisch advies met risico's, kansen, bevindingen en aanbevelingen.

Op basis van deze analyse kun je zelf aan de slag met de verbeterpunten of gebruik maken van onze dienstverlening.

Aanbevelingen worden aangegeven op basis van urgentie, belang maar ook doorlooptijd. Ook geven we je een aantal quick wins, verbeterpunten waarmee je snel al mooie stappen kunt zetten op weg naar een organisatie die klaar is voor de toekomst.

HR-PROJECTEN

Wij begeleiden je organisatie bij de implementatie van HR-projecten of HR-tools zoals:

  • Implementatie of modernisering van de gesprekscyclus bijvoorbeeld gericht op competenties en ontwikkeling van medewerkers
  • Talentmanagement; hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie aantrekkelijk is én blijft voor nieuwe en bestaande medewerkers
  • Werving & selectie, van het volledige proces tot onderdelen zoals ondersteuning bij sollicitatiegesprekken of het opstellen van goede vacatureteksten le proces
  • Opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Van opleidingsplannen tot coaching en begeleiding van HRM-ers, leidinggevenden en medewerkers
  • Strategische personeelsplanning; een goede analyse van je personeelsbestand, kwantitatief en kwalitatief. Van de toppers en de tobbers zodat je met de ontwikkeling van je medewerkers verder kunt, maar ook om klaar te zijn voor de toekomst, te weten op welke functies er de komende jaren forse uitbreiding moet komen of waar juist een krimp zal ontstaan. Door strategisch vooruit te kijken kun je hier als organisatie een professioneel HR-beleid in voeren.
  • Employer branding, wat is jouw imago als werkgever? Wat straal je uit naar buiten? Zijn je medewerkers de ambassadeurs van je organisatie en gaat de werving daardoor gemakkelijk? Of heb je hierin nog stappen te zetten?

ERVARINGEN VAN KLANTEN

We zijn Laura gaan samenwerken omdat we onze medewerkers en organisatie naar een hoger niveau willen tillen. Dat hebben we bereikt, we gaan er nu veel bewuster mee om en hebben een heel andere scope gekregen. Laura laat je met een frisse blik naar je organisatie kijken en biedt duidelijke en goed implementeerbare tools. Hoe ik Laura omschrijf? Ze is deskundig, duidelijk en betrokken.

Niels Mulling
Niels Mulling Heilbron Groep

Het traject bij Laura heeft mij veel opgeleverd! Inzicht in een efficiëntere aanpak van HR, en een goed, professioneel en toekomstgericht HR-beleid. Ik was op zoek naar een HR-sparringpartner voor vakinhoudelijke thema's. Laura heeft veel kennis van het HR-vak én is een prettige gesprekspartner. Daarnaast kan Laura je erg goed helpen om ook in je persoonlijke ontwikkeling stappen te maken.

In communicatie is ze altijd helder, erg prettig én ze reageert snel. Ze is er goed in om zaken net even op een andere manier te benaderen. Hierdoor zijn haar adviezen zowel persoonlijk als op inhoudelijk vlak sterk. Ik vond het erg fijn dat ze mij tijdens de coaching verschillende voorbeelden liet zien waardoor ik geïnspireerd werd en zelf weer verder kon met verschillende HR-tools.

Doordat Laura erg onafhankelijk is kan ze breed coachen en adviseren en krijg je tips waar je in je eigen bubbel soms niet aan denkt of niet op kunt komen. Dit maakt het werken met Laura écht een toegevoegde waarde!

Marit Gevelaar
Marit Gevelaar Uzin Utz

Ik merkte dat ik behoefte had om te sparren over HR-gerelateerde zaken. Wat me aanspreekt in de manier waarop Laura werkt, is het persoonlijke karakter. Ze is een open en zeer betrokken sparringpartner die gedegen adviezen geeft. Ik vind het vooral prettig dat ze zonder oordeel het gesprek aangaat. Op basis van wat je haar vertelt, zet ze je aan het denken en geeft ze je de nodige adviezen. Laura laat mensen in hun waarde, luistert aandachtig en denkt mee in situaties. Ze geeft ruimte en dat heeft op mij een prettige uitwerking. Wat het mij heeft opgeleverd? Ik ben veel zekerder in mijn rol en de HR-agenda is concreet geworden. Hier krijg ik heel positieve reacties op. Ik ben erg enthousiast, het bundelen van inzet, kracht en kennis werkt!

Froukje Rikhof
Froukje Rikhof Eijsink Afrekensystemen

HRM-TIPS

Ontvang gratis het ebook '50 SUPERTIPS VOOR BETER HRM' en verbeter je HRM met deze topstrategieën! 

privacy *Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in het privacystatement.

© 2020 HRM in Bedrijf | KVK 64725715 | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Cookie Statement