Hoe motiveer ik mijn medewerkers? Die vraag kregen we van Hans. We gaven hem deze tips.

We hebben de belangrijkste tips rondom het motiveren van medewerkers samengevat in dit ABC. We laten je graag weten waarom het motiveren van medewerkers zo belangrijk is en hoe je hier invulling aan geeft.

Medewerkers motiveren

Weet je dat er in elke organisatie medewerkers werken die gemotiveerd zijn en medewerkers die niet of minder gemotiveerd zijn? Gemotiveerde medewerkers zijn heel waardevol voor het bedrijf, de sfeer, de productiviteit en het arbeidsethos in de organisatie.
Bij ongemotiveerde medewerkers kan het zo zijn dat ze te vaak op de vingers zijn getikt, hun initiatieven te vaak teniet zijn gedaan en ze kregen op hun werkzaamheden geen complimenten of er zijn andere redenen waardoor ze niet of te weinig gemotiveerd zijn.
Misschien vraag je je af hoe je medewerkers het beste kunt motiveren. Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.

Hoe kun je medewerkers motiveren? Door het toepassen van het motivatie ABC:

Aandacht

Investeer tijd in elke medewerker om te begrijpen wat een medewerker bezig houdt en hoe het met zijn of haar ontwikkelingen gaat. Vraag naar de ambities en toekomstplannen. Een praatje bij de koffieautomaat kan een goed begin zijn.

Bedank

Elke medewerker heeft behoefte aan erkenning en een compliment. Je medewerkers willen het graag weten als ze iets niet goed doen, maar ook als ze iets goed doen. Geef daarom complimenten en bedank medewerkers voor hun inzet.

Communiceer

Liever teveel dan te weinig. En luister ook oprecht naar je medewerkers. Je hebt daarbij twee oren en één mond, gebruik die ook in de juiste verhouding. Luister daarom twee keer zoveel als je zelf praat. Op die manier kom je erachter wat er écht speelt, daar kun je dan weer op inspelen.

Delegeren

Door te delegeren geef je medewerkers verantwoordelijkheid en er is niets motiverender dan verantwoordelijkheid krijgen. Denk er daarom goed over na welke taken jij kunt delegeren. Wees duidelijk in wat je verwacht en geef volledige informatie. Ook kun je de Ja/Nee delegeertechniek toepassen waarover ik je graag in een persoonlijk gesprek meer vertel.

Eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst. Dit betekent ook dat je moeilijke maar constructieve gesprekken moet voeren met je medewerkers. Vertel de waarheid, positief of negatief, eerlijkheid helpt vertrouwen en respect op te bouwen.

Flexibiliteit

Door te geven en te nemen kun je een heel goede motivatie opbouwen. Geven en nemen moet daarom altijd in balans zijn, flexibiliteit is daarvoor het sleutelwoord. Hoe groter de regelcapaciteit, hoe meer motivatie van medewerkers.

Geef ruimte en vertrouwen

Ook al is het soms lastig om dingen uit handen te geven maar geef medewerkers ruimte en vertrouwen. Zo kunnen je medewerkers namelijk laten zien wat ze in huis hebben en dat werkt enorm motiverend voor je medewerker.

HRM

Human Resource Management, dat gaat over veel facetten die van belang zijn bij het motiveren van medewerkers, van een fijne werkomgeving tot het voeren van personeelsgesprekken en van de aanname van de juiste medewerkers tot het motiveren en ontwikkelen. Op die manier kun je steeds meer uit je medewerkers halen en daarmee uit je organisatie.

Misschien vraag je je af welke HRM-tools je goed kunt inzetten om medewerkers te motiveren? Denk hierbij eens aan:

  • Het voeren van personeelsgesprekken of ontwikkelingsgesprekken omdat je daar uit haalt wat er werkelijk speelt in de organisatie, wat medewerkers belangrijk vinden en wat ze nodig hebben om gemotiveerd te blijven.
  • Het verbeteren van de interne communicatie zodat de betrokkenheid vergroot wordt.
  • Het investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden, coaching, begeleiding etc.
  • Vergroot het aantal gemotiveerde medewerkers en verbeter je HRM
  • Zorg ervoor dat je medewerkers gemotiveerd blijven en investeer daarom in het verbeteren van je personeelsbeleid. Dit vergroot de betrokkenheid en je zult grote stappen maken.

Heb je hulp nodig?

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan door mijn werk als HR-expert kom je stap voor stap tegen in mijn coaching en advies. Ben jij ondernemer of HRM-er en heb jij hulp of ondersteuning nodig om succesvoller te zijn in je HRM? Klik hier om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.