Wat de beste bouwstenen zijn, dat ligt natuurlijk aan een aantal factoren.

Factoren die meespelen hierin zijn de grootte van je organisatie, de cultuur, de branche en de specifieke uitdagingen waar de organisatie voor staat

Je kunt je vast voorstellen dat een organisatie in de groei inzet op heel andere bouwstenen dan een organisatie die in zwaar weer verkeert. Dat is nu precies de strategie waarover we het  vaak  hebben. We helpen onze klanten vanuit deze strategische aspecten hun HRM beleid operationeel vorm te geven. Hiervoor gebruiken we ons Snel beter HRM model. Het helpt jou, je medewerkers en organisatie om snel groeistappen te zetten én te werken aan de belangrijkste bouwstenen.

Een voorbeeld

Een organisatie in de groei, in een markt die open ligt en waarin ze een uitstekende positie innemen waardoor ze jaarlijks met circa 20% groeien zal snel focussen op recruitment, goede selectie (juiste DNA), introductie, positionering van werkgeversmerk, personeelsgesprekken, opleiding, persoonlijke ontwikkeling.

En een organisatie die in zwaar weer verkeert zet weer in op heel anders focusgebieden, die hoogstwaarschijnlijk gaan over uitstroom, outplacement en personeelskosten.

Bouwstenen die in bijna elke organisatie de beste bouwstenen zijn voor Snel beter HRM

Toch zijn er een aantal bouwstenen die in vrijwel elke organisatie de beste bouwstenen zijn. Zie ze als fundering voor je HRM-huis.

Wil jij weten hoe het is gesteld met de fundering van jouw HRM-huis?

Roep dan onze hulp is voor bijvoorbeeld de HRM-scan en krijg een gedegen overzicht van de risico’s en kanten van je HR. Wil je er meer over weten? Kijk dan hier. 

Gratis online training voor HRM-ers

Ben je benieuwd geworden naar mijn werkwijze? In mijn programma neem ik je in 7 stappen mee naar succesvol HRM. Check hier mijn (gratis) online training voor HRM-ers.