9-ingredienten-voor-een-vacature-die-triggert

Hoe zorg je ervoor dat je met jouw vacature de juiste mensen bereikt? Dit zijn 9 essentiële tips.

Nu de oorlog is losgebarsten op de arbeidsmarkt, wordt het steeds belangrijker om op te vallen met je vacature. Maar hoe doe je dat nu, opvallen met een vacature, zodat die goede medewerker voor jou kiest en niet voor de concurrent? We hebben de belangrijkste ingrediënten voor jou op een rij gezet.

Want hoe zorg je voor een vacature die triggert?

Die zorgt voor veel reacties? Die de juiste medewerkers bereikt en aanspoort tot solliciteren? En die laat zien dat werken bij jouw organisatie fantastisch is?

Dit zijn 9 ingrediënten voor een vacature die triggert:

  1. Ten eerste heb je een vacaturetitel nodig die prikkelt. Gebruik je bijvoorbeeld de vacaturetitel ‘Marketeer’ of ‘Online Marketeer met doorgroeiambities’?
  2. Hanteer een scanbare opmaak. Een goede opmaak van de vacature is essentieel, voorzie de alinea’s van sprekende tussenkoppen. Blijf hierbij niet hangen in koppen zoals ‘taken’ en ‘functie-eisen’ maar kies voor unieke koppen zodat de lezer direct weet wat hij kan verwachten in de alinea eronder. Bijvoorbeeld ‘doorgroeifunctie voor ambitieuze HRM-er’.
  3. Creëer rust in een vacature, zowel qua opmaak als tekstueel.
  4. Kort en krachtig. Schrijf in aansprekende taal en korte zinnen, bij voorkeur meer spreektaal dan schrijftaal. Zorg dat je to-the-point blijft schrijven.
  5. Gebruik opsommingstekens. Dit leest makkelijk weg en maakt je tekst korter.
  6. Geef een overduidelijke call to action. Het doel van je vacature is natuurlijk veel kwalitatief goede reacties te ontvangen. Daarom is het belangrijk om duidelijk te maken hoe je kunt solliciteren en ook deze sollicitatieweg zo gemakkelijk mogelijk te maken.
  7. Zo makkelijk mogelijk. Maak het solliciteren zo makkelijk mogelijk. Per e-mail solliciteren is bijvoorbeeld niet erg handig als je de vacature op je mobiele telefoon voorbij hebt zien komen. Je maakt het de sollicitant zo makkelijk mogen door te solliciteren via een digitaal sollicitatieformulier welke ook via de smartphone in te vullen is.
  8. Wat heb je te bieden? Schrijf duidelijk wat je in de aanbieding hebt, zie de vacature als een aanbieding waarbij je de USP’s moet omschrijven. Schrijf dus niet alleen maar wat je eist. De arbeidsmarkt is in dat opzicht écht veranderd. Som daarom op wat je in de aanbieding hebt en geef indien mogelijk een salarisindicatie af.
  9. Zorg voor een aantrekkelijke afbeelding. Vacatures zonder afbeelding verdwijnen snel naar beneden op de tijdslijn van Facebook en LinkedIn, vacatures met een aantrekkelijke afbeelding en bij voorkeur een afbeelding die past bij het bedrijf, blijven veel langer zichtbaar.

Maak van bovenstaande ingrediënten een checklist en optimaliseer je vacatures zodat jij de beste kandidaten vindt voor de organisatie. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze 9 ingrediënten.

En wat dacht je van een toffe video om nieuwe medewerkers te werven? Of een ludieke actie waarmee je persaandacht trekt?

Coaching en advies

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan door mijn werk als HR-expert kom je stap voor stap tegen in mijn coaching en advies. Ben jij ondernemer of HRM-er en heb jij hulp of ondersteuning nodig om succesvoller te zijn in je recruitment én HRM? Klik hier om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Gratis online training voor HRM-ers

Ben je benieuwd geworden naar mijn werkwijze? In mijn programma neem ik je in 7 stappen mee naar succesvol HRM. Check hier mijn (gratis) online training voor HRM-ers.