WAT IS DISC?

DISC geeft inzicht in jezelf en anderen

De DISC Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren van menselijk gedrag meet. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart.

Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures?

DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

BEKIJK HIER DE UITLEG VAN DISC

WAARVOOR KUN JE DISC INZETTEN?

DISC is als instrument breed toepasbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander, bij het begeleiden van individuen en bij werving en selectieprocedures.

DISC brengt voorkeursgedrag, talenten en communicatie in kaart. Het bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams en vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie.

Zet DISC-analyses of een DISC-training in als instrument voor:

  • Bij verandermanagement en in ontwikkeling van management
  • Voor het bouwen van productieve teams en het verbeteren van communicatie
  • In teamontwikkeling en teambuilding zoals teamworkshops of teamtrainingen
  • Voor het opdoen van zelfkennis, coaching en persoonlijke ontwikkeling voor individuen maar ook binnen organisaties (verdieping in kwaliteiten en ontwikkelingspunten etc)
  • Bij werving & selectie en in sollicitaties
  • Als instrument om talentontwikkeling binnen je organisatie in te zetten
  • Als voorbereiding op personeelsgesprekken waarin de ontwikkeling van medewerkers centraal staat zoals bij de toepassing van de sterke punten methode

Ontwikkeling DISC

DISC is ruim 90 jaar geleden ontwikkeld door psycholoog en professor dr. William Marston aan de Harvard Medical School en is gebaseerd op zijn werk The Emotions of Normal People.

Sindsdien is DISC verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een kwalitatief zeer volwaardig en accuraat psychometrisch gedragsinstrument.

DISC is inmiddels door meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd gebruikt, waaronder door vele vooraanstaande bedrijven, maar ook overheid, zzp-ers, trainers, coaches, counselors, onderwijsinstellingen, sales professionals, en meer…

Validiteit & betrouwbaarheid

Het DISC instrument is op verschillende onafhankelijke universiteiten onderzocht op validiteit en betrouwbaarheid. Uit deze studies blijkt dat het instrument meet waarvoor het ontworpen is (validiteit) en hoog scoort in de herkenbaarheid van de uitslag door deelnemers (betrouwbaarheids-score rond de 90%). Wil je meer weten over de validiteit en betrouwbaarheid van DISC? Klik dan hier. 

ERVARINGEN VAN KLANTEN

Je merkt aan Laura direct dat ze doet wat ze leuk vindt en daar mensen mee helpt. Je voelt je binnen no-time op je gemak. Laura is ontzettend spontaan, enthousiast en energiek.

Ik heb meerdere trainingen gehad van Laura en ze heeft onder andere mijn DISC- persoonlijkheidsanalyse afgenomen. Dat heb ik als positief confronterend ervaren, de uitslag was namelijk niet geheel een verassing maar het heeft zeker een aantal ‘oh’-momenten gebracht. Het fijne aan DISC is dat het niet oordelend is, je wordt niet in een hokje of vakje geplaatst.

DISC helpt je op een onafhankelijke wijze om meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid. Het helpt je ook erg goed als je wilt ontdekken waarom mensen in je omgeving op een bepaalde manier denken en doen. Dat laatste zal je helpen om andere mensen te begrijpen én beter met ze te kunnen communiceren. Twee vliegen in één klap!

Ik denk dat het erg belangrijk is om je op je gemak te voelen als je met persoonlijkheid bezig bent en daar zorgt Laura absoluut voor. Ondanks dat Laura energiek en enthousiast is, brengt ze wel heel veel rust over met haar manier van communiceren. Als je met DISC-profielen aan de slag wilt in je organisatie, dan beveel ik Laura zeker aan!

Anouk Evertzen
Anouk Evertzen Flowmundo HRM

Laura is een onafhankelijke HR-specialist, ze is erg prettig in de omgang en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Ze is professioneel en stelt de juiste vragen. Ik heb veel van Laura mogen leren in het samenwerken, ze praat duidelijk taal en weet waar ze het over heeft.

Ik heb een aantal trainingen van haar gehad en we hebben ook onder andere met DISC samengewerkt. Het doornemen van mijn eigen DISC-profiel was erg bijzonder, het was mijn eerste ervaring met DISC en ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Het profiel was 'spot-on'. Ik herkende mijzelf echt in het profiel!

Als je aan de slag wilt met je eigen ontwikkeling en/of je team, dan kan ik DISC zeker aanbevelen. Het is een handige methode waar een duidelijke en heldere analyse uitkomt waar je veel mee kunt. Om jezelf beter te leren kennen, maar vooral ook zeker om je team(leden) beter te begrijpen.

Rochelle Peijer
Rochelle Peijer Heilbron Groep

Ik merkte dat ik behoefte had om te sparren over HR-gerelateerde zaken. Wat me aanspreekt in de manier waarop Laura werkt, is het persoonlijke karakter. Ze is een open en zeer betrokken sparringpartner die gedegen adviezen geeft. Ik vind het vooral prettig dat ze zonder oordeel het gesprek aangaat. Op basis van wat je haar vertelt, zet ze je aan het denken en geeft ze je de nodige adviezen. Laura laat mensen in hun waarde, luistert aandachtig en denkt mee in situaties. Ze geeft ruimte en dat heeft op mij een prettige uitwerking. Wat het mij heeft opgeleverd? Ik ben veel zekerder in mijn rol en de HR-agenda is concreet geworden. Hier krijg ik heel positieve reacties op. Ik ben erg enthousiast, het bundelen van inzet, kracht en kennis werkt!

Froukje Rikhof
Froukje Rikhof Eijsink Afrekensystemen

We zijn Laura gaan samenwerken omdat we onze medewerkers en organisatie naar een hoger niveau willen tillen. Dat hebben we bereikt, we gaan er nu veel bewuster mee om en hebben een heel andere scope gekregen. Laura laat je met een frisse blik naar je organisatie kijken en biedt duidelijke en goed implementeerbare tools. Hoe ik Laura omschrijf? Ze is deskundig, duidelijk en betrokken.

Niels Mulling
Niels Mulling Heilbron Groep

Laura is rustig, vrolijk, spontaan en toegankelijk. Zij weet snel de vinger op de zere plek te leggen. Dit maakt dat zij tot de kern komt en het vraagstuk zo goed mogelijk kan oplossen. Ze is ondernemend, gemotiveerd, staat altijd klaar voor anderen en wil mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. De vele tools die ze heeft en met je deelt zijn erg fijn. Ik heb veel gehad aan de BUTTONS drijfveren over mijzelf en aan de inzichten vanuit de 7 eigenschappen voor effectief leiderschap van Covey. Bij Laura durf je je verhaal op tafel te leggen.

Elke Lentjes
Elke Lentjes Exsist
Lees meer over ervaringen met Laura

HRM-TIPS

GRATIS ONLINE TRAINING: HET GEHEIM VAN SUCCESVOL HRM

Speciaal voor HRM-ers die willen doorgroeien. Schrijf je hier in!

Gratis online training vol tips en inspiratie over succesvol HRM

Aanmelden

© 2020 HRM in Bedrijf | KVK 64725715 | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Cookie Statement